Spinning Wheel

Spinning Wheel 2023-11-04T12:44:08+00:00

Project Description

De windmolentjes die je hier en daar in een weide vindt, zijn vrijwel onopgemerkt, en op afgelegen plekken in Nederland te vinden. Ze helpen door middel van een kleine pompinstallatie het waterniveau in de weide op peil te houden. Ze verdienen wat Esther betreft een document waarin ze samengebracht en gezien worden. Ieder molentje trekt zijn eigen plan. Sommigen draaien hard, sommigen zacht, anderen tegen de klok in, en dan weer staat er eentje stil. Als je hard draait kun je vliegen, als je stil staat val je neer. Visueel is een molentje een soort klok die zelf beslist wat het met de tijd doet. Spinning Wheel is zowel een ode aan het ontsnappen aan de kloktijd als aan het verdwalen in een landschap
 
Esther ging een samenwerking aan met dichter Arnoud Rigter met als wens de molentjes in taal en beeld op een poëtische en ongrijpbare manier vast te leggen.  
 
Esther gebruikt een lens op haar camera met een extreem kleine scherptediepte, waardoor een dromerige sfeer ontstaat. De foto’s en de tekst van Arnoud zijn vervolgens geprint op kalkpapier, waardoor de dromerige sfeer nog extra versterkt wordt. Kalkpapier is enigszins doorzichtig en laat de landschappen en de tekst in elkaar overvloeien. 
 
Het boek Spinning Wheel is een exclusief, genummerd en gesigneerd boek, met een oplage van 100. Het omslag van het boek is gemaakt van aluminium; het materiaal waarvan de meeste molentjes gemaakt zijn. 
 

Fotografie en vormgeving: Esther van Waalwijk
Tekst: Arnoud Rigter
Vertaling: Floor Buschenhenke
11-2023
isbn 978-90-6338-184-4
20 x 30 cm, 88 pagina’s

85,00In winkelmand


 

 

Project Details

Categories: