Trekpoptt

Trekpoptt 2022-11-30T12:58:30+00:00

Project Description

Trekpoptt is een consequent uitgevoerde poëtische synthese van voelen en weten. Met radicale poëzie legt Brettschreider een bijzonder fenomeen bloot in het menszijn. Iets dat altijd aanwezig is en zich niet lijkt te ontwikkelen. Ig is als jong kind dezelfde als Ig een halve eeuw later. De ervaring van gebeurtenissen, signalen, en inzichten verandert nauwelijks met haar leeftijd. De lezer merkt niets van groei, sleet of voortschrijdend inzicht. Altijd die ene Ig, bij velen vaak verborgen (opgeborgen, gestald), wordt door Brettschreider op een intense manier blootgelegd. Ig observeert scherp. We moeten geloven dat zij ook compromisloos daarop reflecteert.
Trekpoptt toont het bestaan van een elementair ‘deeltje’ in het mens zijn. Een kindachtig mens, een invers kind; de beschermende huid naar binnen gevouwen, alle sensorische tentakels voor het voelen en weten naar buiten gekeerd. Als een amoebe gericht op een maatje. Deze bundel prikkelt iedere gespitste lezer tot het stellen van de vraag ‘ik?’. (HvD)

Kine Brettschreider werd geboren als vis, liever een vogel. Staat op het punt dat poëzie taboes wil, waarbij het de vraag is, welke dan. Met het Zeepblind collectief publiceerde ze in Kluger Hans, en solo in Woezzine. In 2015 bracht ze met Zeepblind Nagelvaste Kalktriller uit. Brettschreider studeerde musicologie en theologie. Met een studie over vertwijfeling als habitus van het denken promoveerde ze in de wijsbegeerte. Ze is dol op umeboshi.

Stemmen: Rigter & Brettschreider
Synth: CliffB

ISBN 978-90-6338-179-0
96 pagina’s, verschijnt 19 december

21,95In winkelmand

Project Details

Categories: