Opgelet. Het materiaal moet ademen

Opgelet. Het materiaal moet ademen 2022-12-07T19:22:40+00:00

Project Description

In de derde bundel van Annet Zaagsma verworden het getij en de maan tot vreemdelingen, verhuld in sanitaire producten. Het zelfrijpende vermogen van de aardbei wordt gerecenseerd – en de juiste thermiek voor trillende neusvleugels bepaald.

De bodem van deze bundel wordt gelegd met aarde, water, lucht en vuur – hoewel soms onherkenbaar, want de mens woekert door. Oneigenlijk gebruik van scharen en messen zorgt voor onherstelbare schade. Opgelet. Het materiaal moet ademen is een speelse en alarmerende blik op de toekomst, en tevens een herinnering aan de laatste walvis die zingend aan het oppervlak is geraakt.

‘Je kunt wel een boot hebben, maar waar moet je heen? De verre landen zijn oorlogslanden / Veiligheidsraadvergaderingslanden, ontbladeringslanden, toeristenstranden. Waar is de duif als je er een nodig hebt?’ Joep van Ruiten – Dagblad van Het Noorden / Leeuwarder Courant


Annet Zaagsma schrijft poëzie in het Nederlands en soms in het Fries. Ze publiceerde eerder twee dichtbundels: Een mooier woord is vuurgevaarlijk (2019) en Ongedierte dat niet bevriest (2020). Daarnaast zijn haar gedichten gepubliceerd in Meander Magazine, Neerlandistiek.nl, Roer, Ensafh (Friestalig), De Optimist en in diverse verzamelbundels. Ze won een aantal prijzen waaronder de Schrijverspodiumprijs 2019, is aangesloten bij Klimaatdichters en lid van dichtgroep Dichters van de Eerste Verdieping.

 

ISBN 978-90-6338-178-3
64 pagina’s, oktober 2022

17,50In winkelmand

Project Details

Categories: