Retrospectieven

Retrospectieven 2022-06-14T19:35:44+00:00

Project Description

Retrospectieven – een 3D retro-dichtbundel

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe een seconde zich voelt? Of een eicel wel bevrucht wil worden? Wat iemand drijft tot de aanschaf van een massageproduceerd shirt met de tekst ‘be different’ erop gedrukt? En of we ooit verder zullen durven dan het benzinestation?

Ooit namen we de tijd om te bepalen wat we wel en niet zouden fotograferen. We hielden de foto’s in onze hand (aan het randje, om geen vingerafdrukken achter te laten). Het was een tijd waarin het makkelijk was om je te verliezen in één enkel beeld, één zin, één woord. Een tijd waarin apparaten nog verwonderlijk waren.

Monique Hendriks verkoos beeldpoëzie te presenteren in een View-Master. Het dwingt haar om woorden te wegen als waren ze foto’s op een rolletje. Het maakt ruimte voor de fantasie van de lezer, die een kijker wordt. Door de View-Master bril ziet de kijker tekst en beeldcombinaties in 3D. Ga je mee kopje onder in zeven beelden?

Monique Hendriks is dichter, won het Nederlands kampioenschap Poetry Slam 2021 en de El Hizjra literatuurprijs 2021.
Lilia Scheerder is kunstenaar en vervaardigde de beelden bij de woorden, maakte elk van de zeven ‘pagina’s’ tot een eigen wereld.

Tijd en ruimte krijgen een heel andere betekenis. Het Parool
De beelden in 3D zijn kunstwerkjes en een genot voor het oog. In combinatie met de tekst ook één geheel. Meander

De ‘bundel’ Retrospectieven bestaat uit een View-Master apparaat en een schijfje met teksten van Monique Hendriks en beelden van Lilia Scheerder.

ISBN: 9789063381745
1-2022 i.s.m. Barreuh

28,00In winkelmand

 

Project Details

Categories: